Kreće druga faza kurikularne reforme, ministrica će podučavati učitelje

Foto: FAH

MINISTRICA Blaženka Divjak u četvrtak u 17 sati započet će s prvim webinarom, koji je dugo iščekivani proces edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme. Edukacija učitelja druga je faza kurikularne reforme koja počinje ovim webinarom, a nakon toga će na proljeće krenuti edukacija učitelja po školama za što su osigurana sredstva.

Predavanje ministrice Divjak u obliku webinara govorit će o ključnim promjenama paradigme učenja i poučavanja te transformaciji kurikuluma iz učenja sadržaja napamet prema ishodima učenja.

Uvodnom webinaru može prisustvovati 750 ljudi

"Ovakav način edukacije predstavlja iskorak ministarstva prema suvremenim metodama profesionalnog razvoja učitelja te omogućava direktan i dvosmjeran pristup informacijama svakom obrazovnom djelatniku", kazala je pomoćnica ministrice Lidija Kralj.

Uvodnom webinaru uživo će moći prisustvovati 750 sudionika koji će imati priliku i direktno postavljati pitanja ministrici tijekom samog predavanja. Webinar ministrice Divjak u četvrtak u 17 sati može se uživo pratiti u virtualnoj učionici MZO-a: https://connect.carnet.hr/mzo.

Pomoćnica ministrice Lidija Kralj, ujedno i moderatorica uvodnog webinara, dodatno ističe kako je webinar "samo jedan od oblika edukacije koje u ministarstvu pripremaju za učitelje koji moraju spremno dočekati novine koje donosi kurikularna reforma".

Iz ministarstva poručuju kako će ovo biti prvi u nizu webinara koji će se održavati do početka pilot projekta kurikularne reforme u školskoj godini 2018./19.

 

Pročitajte više