križić: hrvatsko slovo u četiri godine nije dobilo nikakve potpore od vlasti

Hrvatsko slovo u protekle četiri godine nije dobio nikakve potpore od vlasti, koja je obilno, šakom i kapom, pomagala različite, a često vrlo bizarne udruge i inicijative, od kojih neke ne samo da nisu imale nikakve veze s kulturom, nego i s bilo čime konstruktivnim, izjavio je glavni urednik tjednika za kulturu Hrvatskog slova Marijan Križić na današnjem domjenku u Zagrebu.

Tom je prigodom rekao da se iz obrazloženja koja su stizala iz Ministarstva kulture, ako se ogole od fraza i uglađenosti, može isčitati da taj tjednik ne može dobiti novac jer "ne podilazi vlasti".

"Bez ikakve potpore i u uvjetima potpune medijske izolacije, očito se očekivalo da taj tjednik neće izdržati", rekao je Križić, dodajući kako je pravo čudo da je opstao, ponajprije zahvaljujući "vjernim čitateljima i podupirateljima".

Križić je najavio da će tjednik "u novim okolnostima" sudjelovati u promicanju hrvatske kulture i pozitivnih vrijednosti u hrvatskom društvu.

Ravnatelj Hrvatske kulturne zaklade Stjepan Šešelj izvijestio je nazočne kako je ta zaklada 2004. proglasila Godinom znamenitih hrvatskih književnika Andrije Kačića Miošića i Ivane Brlić Mažuranić.

O Andriji Kačiću Miošiću govorio je Stipe Botica, autor nedavno objavljene monografije. Nakon toga pročitan je tekst Ivana Kušana o Ivani Brlić Mažuranić.

Pročitajte više