Krstičević: Praljak je tragično okončao svoj život, uvjeren u jednu istinu za koju ćemo se i dalje boriti

Foto: Željko Lukunić/Pixsell (22.09.2002., Zagreb - Sastanak bivsih generala u hotelu Panorama povodom haske optuznice protiv generala Janka Bobetka. Damir Krsticevic, Andrija Hebrang, Kresimir Cosic, Ljubo cesic Rojs, Davor Domazet Loso, Slobodan Praljak)

"OVA PRESUDA je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje", komentar je ministra Krstičevića na haške presude koji je izrazio je sućut obitelji generala Slobodana Praljka.

"Isti dan kada se opraštamo s istinskim junakom Domovinskog rata Davorom Jovićem, saznajemo i za tragičnu sudbinu generala HV-a i HVO-a Slobodana Praljka.

Slobodan Praljak tragično je okončao svoj život, uvjeren u jednu istinu.

Kao što je rekao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ova presuda je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje. Ona ne izražava ni povijesnu istinu ni pravdu.

Hrvatska vojska je oslobodila velik dio Bosne i Hercegovine i pružila pomoć i potporu Bosni i Hercegovini kad je bila suočena s velikosrpskom agresijom. Vojno redarstvenom operacijom Oluja hrvatska vojska je deblokirala Bihać, spasila tisuće života, spriječila zločin veći od Srebrenice i spasila obraz međunarodne zajednice.

To je istina, za koju se vrijedi boriti na svim instancama i tome ćemo se kao Vlada posvetiti", rekao je Krstičević .

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Slobodana Praljka, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Slobodan Praljak.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.


 

Pročitajte više