Laburisti: Lažljivo je zvučalo kad se obećavalo raspisivanje referenduma

:

HRVATSKI laburisti - stranka rada s ogorčenjem su dočekali još jednu prijevaru i obmanu hrvatske Vlade, priopćili su iz stranke te pojasnili zašto tako misle: "Vlada je u saborsku proceduru uputila prijedlog Zakona o referendumu, mada je, nakon sindikalnog referenduma i sramotnog poteza Ustavnog suda kojim se kao glupo odbacuje mišljenje preko 700 000 građana, obećala da će o referendumu raspisati referendum. Lažljivo je zvučalo kad se obećalo, a sad se i pokazalo kao ordinarna laž. Nisu dali referendum, nema ni referenduma o referendumu. A neće ni ubuduće biti referenduma, osim onih koje politička elita hoće."

"Očito je da se politička elita boji naroda kojeg predstavlja, zastupa, ili što već s njim radi. Neće građani raspisivati referendum, ima tko o njima misliti", kažu laburisti.

"Hrvatski laburisti - stranka rada zalagali su se za maksimalnu liberalizaciju postupka neposredne demokracije i minimalne prepreke neposrednom izjašnjavanju građana i kod promjene ustava, pa smo predlagali značajno niže postotke (3 posto) potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma. I danas tako mislimo. I danas mislimo da je ovo bezobrazluk i zakidanje hrvatskih građana za njihova temeljna prava. Svoje sudjelovanje u bilo kojoj budućoj vlasti uvjetovat ćemo drugačijim rješavanjem upravo ovog pitanja", zaključuje iz stranke u priopćenju koje  potpisuje Nikola Vuljanić, potpredsjednik.

Pročitajte više