Legija tvrdi da je na dan atentata na Đinđića čuvao bolesnu djecu

PRVOOPTUŽENI za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, Milorad Ulemek Legija, u utorak je završio s iznošenjem svoje obrane, u kojoj je ustvrdio da ni on niti pripadnici Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije nisu krivi za atentat te da je na dan atentata 12. ožujka prošle godine kod kuće čuvao djecu.

Također je ustvrdio da se privremeno sklonio u jedan stan u Novom Beogradu, kojega je koristilo njegovo osiguranje te se nakon nekoliko dana pješice vratio u svoju kuću, gdje se skrivao narednih 14 mjeseci, do 2. svibnja ove godine, kad se sam predao policiji.

"Djeca su mi bila bolesna i ja sam bio kod kuće i čuvao sam ih, a u jednom trenutku je dotrčala supruga i rekla da je na televiziji vidjela da je izvršen atentat na Đinđića", kazao je Ulemek drugog dana iznošenja obrane pred Specijalnim vijećem za borbu protiv organiziranog kriminala, dodajući da je bio "zbunjen i šokiran" tom informacijom.

Nakon što je u ponedjeljak niz dužnosnika bivše vlasti optužio za trgovinu drogom - što su prozvani demantirali, a jedan od njih, bivši savjetnik saveznog ministra policije Goran Vesić podsjetio javnost da postoji i tv snimak koji dokazuje da se on u zemlju vratio 8. listopada 2000., nakon 16 mjeseci bijega zbog progona režima Slobodana Miloševića - Ulemek je drugog dana spomenuo Momčila Perišića, bivšeg potpredsjednika Vlade Srbije, koji mu je, navodno, nekoliko dana prije atentata savjetovao da se skloni na neko vrijeme. Također je, kako tvrdi, za vrijeme bijega dok se, po vlastitim riječima, skrivao u svojoj kući, dobivao, posredstvom supruge, poruke "visokih dužnosnika MUP-a" da se i dalje skriva.

Suđenje se nastavlja ispitivanjem prvooptuženog Ulemeka, koji će u nastavku odgovarati na pitanja svojih i odvjetnika ostalih optuženih, zastupnika oštećenih, te na kraju i predsjednika i članova sudskog vijeća.

Pročitajte više