Lesar u otvorenom pismu premijeru zatražio sazivanje izvanredne sjednice Sabora

PREDSJEDNIK HNS-ova saborskog Kluba Dragutin Lesar pozvao je danas premijera Ivu Sanadera da iskoristi ustavno pravo i zatraži sazivanje izvanredne saborske sjednice na kojoj bi se raspravljalo o ugovoru po kojem bi tvrtka Bechtel gradila dionicu autoceste Dugopolje-Šestanovac.

S obzirom da se radi o ugovoru vrijednom oko dvije milijarde kuna, a po nekim tvrdnjama Vlada nije bila u nikakvoj obvezi prema Bechtelu u smislu obveze ugovaranja posla bez javnog natječaja, smatramo da se o toj temi mora provesti hitna saborska rasprava kako bi se raščistile sve dileme i otklonile eventualne štete za državu, navodi Lesar u otvorenom pismu premijeru.

Lesar podsjeća da je najava ministra prometa Božidara Kalmete da će Vlada, bez javnog natječaja, s Bechtelom potpisati ugovor za izgradnju 37 kilometara autoceste između Dugopolja i Šestanovca, izazvala brojne reakcije sindikata, udruge poslodavaca i političkih stranaka.

Smatramo da se o tom pitanju mora raspravljati u Saboru, tim više jer se radi o raspolaganju novcem poreznih obveznika, piše Lesar premijeru Sanaderu, podsjećajući ga da je i sam u nekoliko navrata u Saboru govorio o potrebi transparentnog trošenja proračunskog novca.

Pročitajte više