Lidl izgubio spor oko čokoladnih zečića, sud naredio da istopi sve zalihe

Foto: EPA

TRGOVAČKOM lancu Lidl naređeno je da uništi svoje čokoladne zečiće nakon što je izgubio sudsku bitku s Lindtom. Švicarska tvrtka tvrdila je da njezin uskrsni zec umotan u foliju zlatne boje zaslužuje zaštitu autorskih prava od sličnog proizvoda koji se prodaje u Lidlovim trgovinama.

Najviši švicarski sud složio se i poništio prošlogodišnju presudu trgovačkog suda koji je stao na stranu Lidla. Sud je naredio da se sve imitacije Lindtovih zečića unište, ali je sugerirao da se čokolada ne mora bacati i da se može otopiti za upotrebu u drugim proizvodima.

"Uništenje je proporcionalna mjera, pogotovo jer ne znači nužno da bi čokolada kao takva morala biti uništena", stoji u sažetku presude koja je objavljena jučer.

Najveća razlika bila u boji trakice

Rečeno je da iako postoje neke razlike između ta dva proizvoda, još uvijek postoji mogućnost zabune za potrošače.

Lindtov zec oko vrata ima crvenu mašnicu i zvonce, dok Lidlov ima zelenu mašnicu i zvonce. Boja folije je slična, kao i ilustracije na njoj.

Lindt je već bio na sudu kako bi zaštitio svoju popularnu uskršnju čokoladu, a prošle je godine njemački savezni sud rekao da je nijansa zlatnog omota također zaštićena.

Pročitajte više