Linić: Ne živi se lošije, već su građanima zahtjevi veći

SLAVKO LINIĆ, član Predsjedništva SDP-a i potpredsjednik Vlade, ustvrdio je večeras u Rijeci da se u Hrvatskoj ne živi lošije u odnosu na 2000. godinu, nego da su građanima zahtjevi veći.

Na tematskoj sjednice gradskog odbora SDP-a, pod nazivom "Što smo učinili od 3. siječnja", Linić je rekao da je "daleko teže platiti promašaje bivše vlasti do 2000. godine, nego uložiti u gradnju cesta". Rekao je da sadašnja vlast može biti kriva zbog nedovoljnog "kažnjavanja krivaca za stanje do 2000. godine", ali da će sigurno dovršiti započeti posao stabilizacije zemlje.

Opovrgavajući navode o lošijem životu u odnosu na 2000. godinu, lošijem stanju gospodarstva "tjeranju društava u stečajeve", "rasprodajom tvrtaka strancima" i zaduživanjem Hrvatske u inozemstvu, Linić je iznio podatke o povećanju plaća, mirovina i smanjenju nezaposlenosti. Iznio je podatak o ostvarenom rastu gospodarstva u 2002. od 5,2 posto, navevši kako bi sa željenim rastom od 7 posto bruto društveni proizvod po stanovniku bio udvostručen za 15 godina.

Linić je kazao da je potrebno odricanje u cijeloj zemlji kako bi se ostvarili navedeni uspjesi u gospodarstvu. Rekao je da je inflacija u nas jedna od najnižih među tranzicijskim zemljama te da je ostvarena stabilnost u gospodarstvu koja se očituje odobrenjem "kunskih kredita" bez devizne klauzule u bankama.

Linić je ustvrdio da su to sve pokazatelji da je Vlada imala gospodarsku politiku te da je konsolidirala gospodarstvo i zaustavila nekontrolirano trošenje.

Govoreći o privatizaciji državnih poduzeća, Linić je iznio podatak o prodanom 31 društvu od kojih samo šest strancima, navevši kako je to izuzetno mala brojka te ustvrdivši da to opovrgava navode o "rasprodaji obiteljskog srebra".

Nakon Linića govorio je zamjenik ministra pomorstva, prometa i veza Pavao Komadina o kretanjima u pomorskom prometu i revitalizaciji riječke luke.

(Hina) dsil mć



Pročitajte više