Londonska policija upozorava na mogućnost novih napada

ŠEF LONDONSKE policije Ian Blair izjavio je u četvrtak da bi se u Britaniji moglo nalaziti još ćelija potencijalnih bombaša nakon dva vala napada u britanskoj prijestolnici u posljednja tri tjedna.

"Moguće je da će oni koji su na slobodi ponovno napasti. Također je moguće da postoje druge ćelije koje su sposobne izvršiti napade i čija je namjera ponovno napasti", rekao je Blair na sastanku čelnika policije.

"Oni nisu amateri. Napravili su jednu pogrešku i vrlo smo sretni zbog toga", dodao je on.

U metrou u Londonu više policajaca neko ikad u povijesti

Britanska prometna policija u četvrtak je u londonsku podzemnu željeznicu uputila "više policajaca nego ikad", točno tri tjedna nakon prvih, smrtonosnih, bombaških napada i tjedan dana nakon neuspjelih napada, objavila je policija.

"U gradski prijevoz Londona, a osobito u podzemnu željeznicu, poslali smo pojačanja tako da je to sad najveći broj prometnih policajaca ikad korišten", izjavio je glasnogovornik Britanske prometne policije Simon Lubin.

"Svrha je pružiti građanima osjećaj sigurnosti, ali i odvratiti počinitelje mogućih novih napada, jer mi i dalje tragamo za osumnjičenima za prijašnje napade", dodao je.

Srpanjski teroristički napadi događali su se u četvrtak - 7. srpnja poginulo je 56 ljudi, a 700 ih je ranjeno, a 21. srpnja bombe nisu eksplodirale i nije bilo žrtava.

Pročitajte više