Lopovi ostavili agregat HŽ-a na tračnicama; anonimna dojava spriječila nalet vlaka

ANONIMNA telefonska dojava spriječila je sinoć nalet teretnog vlaka na zapreku na pruzi Zagreb-Split, a po rezultatima kriminalističke obrade riječ je o tonu i pol tešku agregatu koji kradljivci nisu uspjeli odnijeti s obližnjeg gradilišta Hrvatskih željeznica, nego su ga ostavili na tračnicama.

Zbog tog događaja noćas je na pruzi Zagreb - Split nekoliko vlakova znatno kasnilo, priopćila danas karlovačka Policijska uprava.

Anonimac koji se javio na policijski broj 92 u 23,50 sati iz telefonske govornice u Plavčoj Dragi dojavio da se nasred pruge kod Plaškog nalazi napušteno vozilo.

Policija je preko željezničkih dišpecera i prometnika obavijestila strojovođu teretnog vlaka, koji je nailazio, da vozi sporo i oprezno te je on prije dolaska na zapreku uspio zaustaviti vlak.

Uspostavilo se da se na pruzi kod mjesta Plaške Glave nije nalazilo napušteno vozilo, nego agregat HŽ-a za proizvodnju struje, potreban radnicima koji popravljaju prugu. Plaška Glava je 31 kilometar udaljena od Ogulina prema Splitu.

Kriminalistička obrada upućuje na pokušaj krađe agregata. Budući da je agregat težak tonu i pol, nepoznati ga kradljivci nisu uspjeli ukrasti te se zaglavio na pruzi. Promet je bio prekinut do 3 sata u jutro, pa je brzi putnički vlak iz Splita u Zagreb kasnio 139 minuta, putnički vlak Ogulin - Knin 151 minutu i teretni vlak, koji je na zapreku naišao, 221 minutu.

Pročitajte više