M. KOVAČ U BJELOVARU RAZGOVARAO S PREDSTAVNICIMA PRAVOSUĐA

Zamjenik ministrice pravosuđa Miljenko Kovač u Bjelovaru je u razgovoru s predstavnicima pravosuđa, gradonačelnicom Đurđom Adlešić i županom Damirom Bajsom naglasio da se pravosudnom reformom kani pojednostaviti i skratiti sudski postupci kako bi se do kraja 2007. smanjili nepodnošljivo veliki zaostatci.

Kovač je najavio da bi se u idućih godinu dana morali riješiti svi zaostatci u zemljišno-knjižnim odjelima sudova jer će se zaposliti još 500 službenika na određeno vrijeme u sudovima u kojima nedostaju. Tako će se stvoriti uvjeti da se zemljišno-knjižni zahtjevi rješavaju najdulje 30 dana.

Bilo je riječi i o ulaganjima u sudske zgrade u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Iz ovogodišnjeg je proračuna, koji je za pravosuđe 17 posto viši od lanjskog, rekao je Kovač, izdvojeno 300 tisuća kuna za dokumentaciju i obnovu Općinskog suda u Grubišnu Polju te 200 tisuća kuna za obnovu Općinskog suda u Daruvaru.

Župan Damir Bajs naglasio je da se manjak prostora i dotrajalost ureda u neobnovljenu dijelu zgrade Županijskog suda u Bjelovaru može prevladati samo gradnjom nove zgrade za koju je izrađena projektna i druga dokumentacija. U toj bi se zgradi smjestio i Trgovački i Prekršajni sud u Bjelovaru te Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo. Bajs je rekao kako će zatražiti da se taj projekt uvrsti u državni proračun za 2004.

Sastanku su nazočili predsjednici Županijskoga, Trgovačkog, Prekršajnog i Općinskog suda u Bjelovaru i predsjednici Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva.

Pročitajte više