Majka Natasche Kampusch optužena da je seksualno zlostavljala kćer i organizirala njenu otmicu

MAJKA Natasche Kampusch jučer je na sudu optužena da je sama isplanirala i odobrila otmicu svoje kćeri jer je htjela sakriti da ju je i sama seksualno zlostavljala.

Umirovljeni sudac koji se bavio slučajem optužio je Brigitte Simy da je 1998. godine tada 10-godišnju Nataschu htjela maknuti s puta. "Ona ju je seksualno zlostavljala pa je zajedno s Wolfgangom Priklopilom organizirala otmicu vlastite kćeri", kazao je Martin Wabl pred sudom u Grazu, a piše Daily Mail. Kako bi potkrijepio navode, Wabl je tijekom svjedočenja ispričao kako je razgovarao s nekoliko osoba koji su kazali kako je Simy otprije poznavala Priklopila, muškarca koji je Nataschu Kampusch držao u zatočeništvu osam godina.

Priklopil je, slično kao i sunarodnjak Josef Fritzl, svoju žrtvu držao utamničenu u podrumu, sve dok nije pobjegla u kolovozu 2006. godine. Tada je očajni Priklopil nakon nekoliko sati počinio samoubojstvo bacanjem pod vlak. Današnjem suđenju prisustvovala je i Natascha koja nije bila raspoložena za pitanja novinara. Dok je davala iskaz iz sudnice su morali izaći mediji i publika, a poslije se saznalo da je porekla optužbe o majčinom zlostavljanju.

Majka se odmah pomirila s nestankom

"Dugo sam se bavio zlostavljanom ili nestalom djecom, no nikad u svojoj karijeri nisam vidio majku koja se tako brzo pomirila s kćerinim nestankom. To nikako nisam mogao zaboraviti", kazao je Wabl. Naime, nedugo nakon Nataschina nestanka mediji su objavili fotografije koje je snimila njena majka. Na njima je Natascha bila polugola, našminkana i u visokim petama mahala bičem.

Majka je odmah izjavila kako se radilo o nevinoj igri u kojoj su glumile da jašu konje. Međutim s tim se nisu složili psihijatri koji su u tim fotografijama prepoznali seksualni naboj. Policija je odbacila daljnje optužbe protiv Simy i cijeli slučaj je ostao na tome.

Sve do danas, dan nakon što je Natascha objavila medijima da je kupila kuću u kojoj ju je Priklopil godinama zlostavljao. Također je zanimljivo da, otkad je na slobodi, Natascha još uvijek nosi u torbici sliku svog zlostavljača.

J.M.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više