Majka Natasche Kampusch optužena za umješanost u Nataschinu otmicu

BEČKI sud započeo je sa sudskim procesom koji bi mogao izmijeniti priču o otmici Austrijanke Natasche Kampusch. Naime, njenu majku se sumnjiči da je bila upletena u otmicu kako bi prikrila seksualno zlostavljanje, prenosi Independent.

Martin Wabl, bivši austrijski sudac i političar koji se umiješao u istragu ubrzo nakon što je Natascha oteta na putu do škole u ožujku 1998. godine, jučer je pred Sudom izjavio kako je uvjeren da Brigitte Sirny stoji iza kćerine otmice.

Wabl je neprestano ponavljao kako je Brigitte poznavala Wolfganga Priklopila, 44-godišnjaka koji je oteo Nataschu. Uvjeren je kako je Nataschina majka pomogla u organizaciji otmice kako bi prikrila činjenicu da je Natascha bila "zlostavljana i fotografirana u seksualno provokativnim pozama, te možda čak bila žrtva pedofilije".

Brigitte je zatražila sudsku zabranu za Wabla kako bi ga spriječila da je optužuje za otmicu, te poriče svaku povezanost sa otmicom vlastite kćeri.

No, jučer je Sud odobrio Wablu da dokaže svoju teoriju o umiješanosti Brigitte u Nataschinu otmicu. Ključni Wablov svjedok, Thomas Vogel, još je u danima nakon Nataschine otmice rekao kako posjeduje dokaze o "pedofilskoj sceni" te porno film koji navodno sadrži snimke otete djevojčice.

Drugi od devet Wablovih svjedoka je Max Edelbacher, bivši načelnik bečke policije, koji je vodio slučaj potrage za nestalom Nataschom. On je rekao kako ga je njegova istraga dovela do zaključka da je Natascha bila jako nesretna zbog odnosa sa roditeljima te je bila prisiljavana na seksualne odnose prije otmice. Rekao je i kako je u obiteljskom albumu Nataschine majke pronašao fotografije polugole 10-godišnje Natasche.

Bez obzira na optužbe, Natascha je i dalje na strani svojih roditelja. "Majka mi je rekla da nije imala ništa sa Priklopilom. Sto posto sam sigurna da mi ne laže." - izjavila je Natascha.

I.M.

Pročitajte više