Makarsko smeće ipak na splitsko odlagalište "Karepovac"

SMEĆE iz Makarske ipak će se odvoziti na splitsko odlagalište "Karepovac" jer se splitski gradonačelnik Miroslav Buličić jutros dogovorio s prosvjednicima, koji su jučer blokirali odlagalište, da propuste makarske kamione sa smećem.

Nakon jutrošnjeg dogovora kamioni sa smećem iz Makarske ponovno su krenuli prema splitskom odlagalištu gdje će Makarani odlukom splitskoga Gradskog vijeća smeće odlagati do 5. siječnja.

Stanovnici splitskih četvrti Mejaša i Kamena, između kojih je odlagalište "Karepovac", jučer popodne su zapriječili ulaz na odlagalište, tvrdeći da oni već osam godina traže da se ono uredi i da neće dopustiti da se na nj dovozi smeće i iz Makarske.

Gradonačelnik Miroslav Buličić im je obećao da će grad Split odmah početi uređivati odlagalište i graditi reciklažni centar na Karepovcu. Složio se sa stanovnicima Mejaša i Kamena da je "Karepovac" najveći gradski problem i da je uistinu teško živjeti u takvim uvjetima uz odlagalište.

Makarski dogradonačelnik Siniša Srzić rekao je danas da je najveći dio komunalnog otpada jučer odložen, a oko 150 prostornih metara smeća prikupljena jučer popodne i jutros bit će danas otpremljeno na "Karepovac".

Makarska će tako za novogodišnje praznike biti čist grad kao što dolikuje turističkom središtu Rivijere, koje će za vrijeme praznika ugostiti oko 500 domaćih i stranih turista, istaknuo je.

Rekao je da se dogovara o ponovnu privremenu odlaganju kućnog otpada u Donjoj gori na Biokovu te procjenjuje mogućnost privremena odlaganja smeća i na makarskom području, kazao je Srzić.

Pročitajte više