Mala đubrad u Splitu kamenjem ubila tri pačića, volonteri traže pomoć

Foto: Udruga Sehaliah

PRIJE nekoliko dana na splitskoj plaži na Trsteniku, na mjestu gdje se potočić ulijeva u more, nastanila se patka s 11 pačića.

Životinje su u miru živjele na toj lokaciji sve dok ih jučer nije zamijetilo dvoje djece te ih počelo gađati kamenjem. Ubili su tri pačića.

Slučajni prolaznik sve je vidio i alarmirao volontere, koji su patkama uskočili u pomoć. 

Antonela Šteta, članica udruge Ornitološki laboratorij, putem Facebook statusa pozvala je ljude u pomoć. Mama patka je divlja i leti posvuda. Šanse da se ona uhvati su vrlo male, ali moguće je uhvatiti njezine pačiće i pružiti im utočište. Drugo je rješenje dežurstvo. Antonela kaže kako bi bilo dobro da netko dežura i pazi da se mališanima ne dogodi ništa loše. Na pačju obitelj trebalo bi paziti oko mjesec i pol dana.

Prema Zakonu o zaštiti životinja, kazna za zlostavljanje ili usmrćivanje divljih životinja iznosi od 30.000 do 50.000 kuna. Osobe koje žele pomoći Antoneli i drugim volonterima mogu se javiti na broj 092 231 4169. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više