Margetiću određen dvomjesečni pritvor, slijedi odluka o izručenju

ISTRAŽNA sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Renata Miličević odredila je sinoć dvomjesečni pritvor Domagoju Margetiću, a o njegovu izručenju Haškom sudu naknadno će odlučiti vijeće trojice sudaca, doznaje se na Županijskom sudu.

Margetić je saslušan nakon što je tijekom poslijepodneva na Županijski sud dostavljena dokumentacija s Haškog suda vezana uz zahtjev za izručenjem i određen mu je dvomjesečni pritvor, izjavila je Hini istražna sutkinja.

Na odluku o pritvoru Margetić ima pravo žalbe.

Odluku o njegovom izručenju u Haag donijet će tročlano sudsko vijeće, čiji će sastav biti poznat najvjerojatnije početkom sljedećeg tjedna.

Ako tročlano vijeće odluku o izručenju ne donese u iduća dva mjeseca pritvor mu se može produljiti. Najkasnije šest mjeseci od dana prvog pritvaranja tročlano vijeće mora donijeti odluku o izručenju ili rješenje u kojem se ono odbija.

Margetić je uhićen u petak u Slavonskom Brodu i privremeno pritvoren na 48 sati zbog nepoštivanja Haškog suda.

Istog dana ujutro on je na zagrebačkom Županijskom sudu odbio primiti haški nalog kojim mu se, navodno, zabranjuje javna objava popisa zaštićenih svjedoka s haškog suđenja generalu Tihomiru Blaškiću.

Imena 102 zaštićena svjedoka s haškog procesa Blaškiću Margetić je objavio na svom internetskom portalu preko američkog servera, a portal je po nalogu iz Haaga ugašen nekoliko dana kasnije.

Pročitajte više