Markov potvrdio da će Odbor za nacionalnu sigurnost uskoro održati sjednicu

PREDSJEDNIK Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ante Markov danas je najavio skoro održavanje proširene sjednice Odbora na temu sigurnosnog stanja u hrvatskim Oružanim snagama, ali nije mogao potvrditi da će to biti u petak, kako je to danas zatražio Klub zastupnika HSP/HKDU.

´Priprema se proširena sjednica Odbora u dogovoru s MORH-om i Uredom Predsjednika na kojoj bi se predstavilo cjelovito izvješće o stanju u Oružanim snagama, i čim se usklade termini znat ćemo kada će biti održana´, rekao je Markov novinarima u Saboru.

Podsjetio je da su se članovi Odbora na jučerašnjoj sjednici usuglasili da se održi proširena sjednica na kojoj bi se raspravljalo o sigurnosnom stanju u Hrvatskoj vojsci, a, kako je rekao, ´u kontekstu medijskih nagađanja kojima smo mogli svjedočiti proteklih dana´.

Na toj će sjednici, tvrdi Markov, moći sudjelovati svi zainteresirani zastupnici i ona će biti zatvorena za javnost zbog sigurnosne tematike o kojoj će se raspravljati.

Zamoljen da komentira današnji zahtjev Kluba HSP/HKDU-a da se sjednica održi u petak prijepodne u saborskoj Velikoj vijećnici Markov je rekao da ne može ni isključiti niti potvrditi da će se sjednica održati u petak.

U ime Kluba HSP/HKDU Anto Đapić danas je od predsjednika sabora Zlatka Tomčića i predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost Ante Markova zatražio da u petak na zatvorenoj proširenoj sjednici odbora ministrica obrane Željka Antunović izvijesti zastupnike o sigurnosnom stanju u Hrvatskoj vojsci.

Pročitajte više