Matanić na suđenju Joci Amsterdamu: Milovanović nije retardirani idiot pa da ostavi otiske

ROBERT MATANIĆ, član skupine kojoj se u Zagrebu sudi za ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića, danas je preko videoveze svjedočio na beogradskom suđenju Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, i ostalima za isto nedjelo.

> Mafalani na suđenju Joci Amsterdamu: Nije Jocić ubio Pukanića, nego Robert Matanić

"Željko Milovanović nije retardirani idiot pa da ne zna da se tako, kako je ubojstvo napravljeno, to ne radi pa da ostanu tragovi na motoru. Sada mi je jasno da je to bilo namjerno napravljeno, a nakon ubojstva još sam aktivirao svoje veze i kontakte s hrvatskim pa i srpskim i bugarskim tajnim službama i htio sam provoditi svoju istragu", kazao je Matanić te dodao kako je to bio razlog zašto je bio spreman na suradnju sa svima, a u toj suradnji za sebe nije tražio ništa.

Matanić je tvrdio kako je Milovanovića i Gudurića u Zagrebu primio na zahtjev Miloša Perunčića koji mu je pomogao u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. U jednom trenutku je Milovanovića pitao na čemu radi, a ovaj mu je u poruci na mobitelu odgovorio kako radi "na Pukiju". Kada im je rekao da su mu trebali reći, jer bi njega mogli povezati s tim, Milovanović mu je odgovorio kako mu nisu htjeli reći jer su mislili da s tim ne želi imati veze.

Srpske obavještajne službe pet puta bolje od hrvatskih

 U svjedočenju je kazao da u Hrvatskoj nije postojala volja, a niti je provedena istraga o tome tko stoji iza likvidacije Pukanića te je napomenuo i kako su srpske obavještajne službe pet puta bolje od hrvatskih. Uz obavještajne službe, Matanić smatra i kako je srpski sud profesionalniji od hrvatskog jer mu u Zagrebu brane neka pitanja.

Pročitajte više