Međunarodni dan borbe protiv korupcije, prošle je godine neslavno propao, hoće li i ove?



DRŽAVNO odvjetništvo očigledno gaji određen fetiš prema datumima koji kriju skrivene poruke, baš kao što je Jadranka Kosor gajila ljubav prema broševima. Odnosno, kako drugačije objasniti da je upravo na današnji dan prije godinu dana glavni državni odvjetnik Mladen Bajić izdao nalog za uhićenje bivše premijera Ive Sanadera.

> Mladene Bajiću, nek ti je čestit i blagoslovljen Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Naravno, bio je to Međunarodni dan borbe protiv korupcije, kao i danas. Upravo s tim datumom htjela se odaslati jasna poruka da se želi raščistiti s bivšem premijerom. Danas kada u Odvjetništvu slave isti "praznik" pustili su obavijest kako je podignuta optužnica za Fimi-mediju odnosno protiv Ive Sanadera, Mladena Barišića, Ratka Mačeka, Branke Pavošević, Nevenke Jurak, Anite Lončar, Bojana Dimića, Hrvatske demokratske zajednice i trgovačkih društava Fimi Media, Ani-Lon i Onida.

Kao i kada smo nestrpljivo čekali s datumom kada će biti uhićen Sanader, Bajić je čekao određeni datum kako bi to najzad i ostvario.

Ukleto?

Ne treba ni podsjećati kako je taj dan neslavno završio s obzirom da se Sanader uputio automobilom preko granice.  Nadamo se kako nije riječ je "ukletom datumu", odnosno da ni ova optužnica koju smo čekali gotovo dvije godine neće pasti u vodu.

Pročitajte više