Međunarodni okrugli stol "E-kultura - europske perspektive"

"Ekultura Europske perspektive (Kulturna politika industrije znanja informacijski jaz)" tema je dvodnevnog međunarodnog okruglog stola koji je danas u Muzeju "Mimara" okupio sedamdesetak domaćih i inozemnih stručnjaka s područja informacijske tehnologije.

Na skupu, koji je organizirala svjetska mreža za istraživanje i suradnju u području kulturnog razvitka Culturelink i europska mreža za suradnju u području kulture CIRCLE, bit će riječi o dinamici razvoja pojedinih kulturnih područja vezanih za upotrebu informacijskih tehnologija.

Potpredsjednik Vlade Ante Simonić istaknuo je da će se tijekom Okruglog stola evaluirati hrvatska iskustva te ukupna politika izgradnje informacijskog društva, informacijska politika i osnovne smjernice i mjere potpore sadašnje kulturne politike tom važnom području kulturnog razvoja. Osim toga, kako je kazao, organizirat će se posebne radionice koje će predstaviti uspješne hrvatske projekte kao što su aktivnosti Net Kluba Mama i portal hrvatske kulture Culturenet.

Organizatori se nadaju da će zagrebački skup biti odličan uvod u Svjetski skup o informacijskom društvu koji će se održati u prosincu u Ženevi.

Održavanje skupa omogućili su Ministarstvo znanosti i tehnologije, Ministarstvo kulture i Grad Zagreb, te sponzori Hrvatski telekom, Francuski institut, Talijanski kulturni institut i Austrijski kulturni forum.

Pročitajte više