Medved tuži Babića jer ga je nazvao ministrom branitelja privilegija Imovinskog rata

Foto: Rolling Stone, Hina

TOMO MEDVED, ministar hrvatskih branitelja, tužio je Matiju Babića za klevetu. Razlog tomu je Babićev tekst kojeg je napisao kao reakciju na priopćenje Ministarstva branitelja, u kojem su Babića optužili za govor mržnje. Nakon tog priopćenja, Babiću su počele stizati prijetnje smrću.


Podsjetimo, nakon što su šatoraši prijetili djevojčici koja se borila za park na Savici (u vrijeme kad je Bandić htio raskopati park), Babić se osvrnuo na slučaj u statusu na Facebooku.

"Uvijek isti šljam. Profesionalni šatoraši, bran'telji privilegija, krezubi, neoprani, neuki, beskorisni, zli odrađivači za HDZ-ove, Klemove, Bandiće. Uvijek isti, najprljaviji talog društva. Dajte se u idućem ratu počistite međusobno. Društveno korisne funcije nemate: u ratu ste korisni Čermacima i Todorićima kako biste primili metak da njima pomognete izgraditi dvorce i benzinske. Nakon rata najgorem političkom šljamu da mu osiguravate glasove u zamjenu za nezaslužene privilegije.

Ljudi niste, ne gurajte se među ljude. Iš bagro iz parkova, gradova, Savica i Bolova", napisao je Babić.

Ministarstvo izdalo priopćenje radi Babićevog statusa

Na njegov je status odmah reagiralo Ministarstvo branitelja. U svom priopćenju, koje je potpisao Kabinet ministra, navode: "Matija Babić svojim govorom mržnje pogrdno se odnosi prema hrvatskim braniteljima i obezvrjeđuje sve vrijednosti Domovinskog rata i moderne hrvatske države."

Ubrzo nakon priopćenja Ministarstva, Matiji Babiću počele su stizati prijetnje smrću. Nakon toga je Babić napisao tekst zbog kojeg ga Medved tuži za klevetu.

Babić je na sudu izjavio da se ne osjeća krivim. Njegova je odvjetnica izjavila da će dokazati kako nije počinjeno kazneno djelo klevete, budući da kleveta podrazumijeva namjerno i svjesno laganje. Tvrdi kako Babić u svom tekstu to nije napravio, već je njime izazvao javnu polemiku o radu ministra Medveda i Ministarstva branitelja.

Babićeva obrana za svjedoke je predložila bivšeg ministra branitelja Freda Matića i Bojana Glavaševića. Ministrova obrana tome se usprotivila, no sutkinja je dopustila saslušanje svjedoka, a novo ročište zakazano je za 12. prosinca.

Ovo je tekst zbog kojeg Medved tuži Babića za klevetu - Ministarstvo branitelja privilegija u obrani vrijednosti Imovinskog rata.

Pročitajte više