Merkel: Žene moraju biti hrabrije u popunjavanju šefovskih pozicija

NJEMAČKA kancelarka u odlasku i bivša predsjednica Kršćansko-demokratske stranke (CDU) Angela Merkel se nada da će u vodstvo njezine stranke ući više žena.

"Mi moramo raditi na tome da žene budu odvažnije kada je u pitanju popunjavanje važnih pozicija", rekla je Merkel u razgovoru za Sueddeutsche Zeitung od subote.

Žene, čak kada ih u nekom poduzeću ili organizaciji ima dovoljno, još uvijek se prerijetko odlučuju na kandidiranje za vodeće pozicije, rekla je.

Komentirajući trenutni preustroj CDU-a nakon izgubljenih parlamentarnih izbora, Merkel je rekla da jedna stranka koja se obraća širokim narodnim masama mora obratiti pozornost na jednaku zastupljenost muškaraca i žena u vodećim gremijima.

"Samo muškarci, to više ne pristaje našem vremenu", rekla je Merkel.

Merkel, koja se do prosinca 2018. nalazila na čelu CDU-a, izrazila je optimizam da će njezina stranka izvući pouke iz poraza na parlamentarnim izborima.

Angela Merkel se nije kandidirala na posljednjim izborima od utorka, kada je planirana konstituirajuća sjednica novog saziva Bundestaga, a do sastavljanja novog kabineta ona je na čelu tehničke vlade.

Pročitajte više