Mesić: Brijunski ranskripti su vjerojatno u administraciji Predsjednika RH

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je u vezi s tzv. brijunskim transkriptima rekao da se oni, ako ih je vladin Ured za suradnju s Haagom vratio jer s njih nije skinuta oznaka tajnosti, vjerojatno nalaze u administraciji Predsjednika RH, te da će on s njih skinuti oznaku tajnosti ako to zatraži vladin ured.

Naš interes i interes javnosti je utvrđivanje istine, rekao je Mesić novinarima tijekom današnjeg posjeta Delnicama.

Predsjednik Mesić jučer je tijekom posjeta Zadarskoj županiji rekao kako su transkripti sa sastanka predsjednika Tuđmana s generalima HV-a na Brijunima iz njegova ureda, nakon što ih je pronašlo tročlano povjerenstvo koje je on imenovao, proslijeđeni u vladin Ured za odnose s Haškim sudom.

Iz Ministarstva pravosuđa jučer je potvrđeno da su 12. listopada zaprimili dvije preslike zapisnika, no s obzirom na to da su nosile oznaku tajnosti, isti je taj dan od Predsjednikova ureda zatražena deklasifikacija te se očekuje da će to biti obavljeno kroz nekoliko dana.

Komentirajući izjavu potpredsjednika talijanske vlade Gianfranca Finija, Mesić je danas rekao kako se, umjesto otvaranjem novih radnih mjesta, bavimo izjavama jednog političara koji ničim ne može utjecati na hrvatske prilike.

Predsjednik Mesić je u Delnicima bio nazočan otvorenju obnovljenog hotela Risnjak s tri zvjezdice. Hotel je vlasništvo obitelji Kraljević, ima 51 krevet u 21 sobi, restoran, caffe bar i tzv. goransku kuću u kojoj će se posluživati goranski gastronomski specijaliteti. Hotel je izgrađen 1924. pod nazivom Tomislav, a nakon II. svjetskog rata dobiva sadašnje ime. Obitelj Kraljević kupila ga je prije tri godine.

Pročitajte više