Mesić čestitao Božić i Novu godinu kardinalu Bozaniću i vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je u povodu blagdana Božića i Nove godine, čestitku uzoritom gospodinu msgr. Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i svim katoličkim vjernicima, izvijestio je Odjel za informiranje Ureda predsjednika.

"Uzoriti Gospodine,

Božić, blagdan vjerničkoga i obiteljskoga zajedništva prigoda je da se iskažu mnoge dobre želje, no jednako tako i da svi u sebi obnovimo spremnost za umnažanje onih vrijednosti koje stoje u samoj srži poruke blagdana Isusova rođenja i njegove Radosne vijesti: poštovanje i dostojanstvo svake ljudske osobe, međusobna solidarnost, izgradnja mira, napredak pravde, dijaloška zauzetost i razumijevanje. Tim vrijednostima, uvjeren sam, možemo sigurno graditi razvitak naše Domovine i sreću svakog njezinog građanina.

Republika Hrvatska danas traži dostojno mjesto među europskim zemljama, od kojih je spremna primati vrijednosti, ali ujedno u zajedničku europsku obitelj želi ugraditi svoje najbolje vrijednosti. Ovih je dana na našemu putovanju k tomu cilju učinjen velik korak, čemu je važan prinos dala i Katolička crkva. U duhu tih misli, vjerujem da će plodna suradnja između Katoličke crkve i institucija Republike Hrvatske na svim područjima društvenoga života i dalje snažno pridonositi općemu napretku i dobru naše Domovine.

S radošću Vama, svim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i katoličkim vjernicima u Republici Hrvatskoj želim sretan Božić i svako dobro u novoj 2005. godini!".

Predsjednik Republike uputio je božićnu čestitku i svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, izvijestio je Ured predsjednika.

"Neka taj blagdan Isusova rođenja svakome bude dan radosti, mira, obiteljskog zajedništva.

Neka ujedno taj dan bude prigoda da u sebi obnovimo snagu i želju da živimo kao ljudi dobre volje, kako bismo u svom životu, među svojim bližnjima i širom naše Domovine širili ozračje ljudskosti i umnažali vrijednosti općega dobra - pravdu, mir, socijalnu sigurnost i međusobnu solidarnost", stoji u čestitkama predsjednika Mesića.

Pročitajte više