Mesić o radu Vlade

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je danas da je Vlada na unutarnjopolitičkom planu mora snimi stanje i odlučiti se za prioritete, a zadatak Vlade je da Hrvatsku pretvori iz zemlje uvozne u zemlju izvozne privrede.

Mesić je to izjavio na svečanosti proglašenja "Godine pjenušca", odgovarajući na upit novinara da ocjeni dosadašnji rad nove Vlade na unutrašnjopolitičkom planu.

Osvrćući se na rad Vlade Mesić je kazao da ona mora snimiti postojeće stanje i mora se odlučiti za prioritete.

Mislim da to čine, kazao je Mesić, dodajući da je Vlada do sada bilo više orijentirana prema međunarodnim institucijama jer žele da Hrvatska što prije ostvari svoje strateške ciljeve - ulazak u EU i NATO.

No, da bi to postigli moramo standardizirati stanje u Hrvatskoj i postati kompatiblini EU, a za to treba dovršiti zakonsku regulativu na kojoj se trenutno radi. Moramo se okrenuti od zemlje uvozne privredne u zemlju izvozne privrede, rekao je Mesić.

To je zadatak hrvatske Vlade i tu se ona mora potvrditi, jer ako se to ne ostvari, nema ništa od obećanja, kazao je.

Na pitanje da li će međunacionalna tolerancija koju propagira premijer Ivo Sanader zaživjeti u Hrvatskoj, Mesić je odvratio da "mora, jer se jednostavno mora prihvatiti da su vremena krivih procjena i krivih političara iza nas i da se okrećemo današnjim problemima i njihovim rješavanjima".

Pročitajte više