Mesić otkrio kakvi su bili dogovori s profesorima u njegovo vrijeme: Polagao sam ispit izvan roka da bih stigao na vlastito vjenčanje

STJEPAN MESIĆ povodom nove akademske godine obratio se studentima zagrebačkog Pravnog fakulteta kojima je pričao o korupciji, te im ispričao kako je od nesuđenog liječnika postao pravnik.

Komentirajući akciju Index Mesić je kazao kako je borba protiv korupcije tek počela jer on očekuje da će svatko tko prekrši zakon biti kažnjen. "Krupne ribe i dalje nisu ulovljene", kaže Mesić koji vjeruje da korupcija počinje u javnom sektoru i državnim institucijama, te dodaje kako uskoro očekuje daljnje rezultate borbe protiv korupcije. "Sveučilište nije korumpirana institucija, korumpirani su individualci", objasnio je Mesić u obraćanju studentima.

Na upit novinara Mesić je porekao nagađanje da je predsjednik SOA-e Tomislav Karamarko podnio ostavku, te se osvrnuo na novinarski prosvjed s kojeg je ispraćen zvižducima. "Ja na prosvjed nisam došao držati govore već čuti što novinari imaju reći. Prije toga održao sam sastanak s policijskim vrhom pa sam želio čuti i drugu stranu priče".

Predsjednik Mesić studentima je ispričao kako je on svojevremeno upisao pravo iako je ocu na samrtnoj postelji obećao da će upisati Medicinski fakultet. Mesić je svoje obećanje održao, ali na medicini se zadržao tek godinu dana prije nego je prešao na pravo.

"U moje vrijeme korupcije nije bilo, ispiti su se mogli položiti jedino znanjem", kaže Mesić, ali ipak priznaje da je profesora jednom prilikom zatražio da mu napravi ustupak. Naime, Mesićevo vjenčanje bilo je na isti dan kao i jedan od ispita pa se s profesorom dogovorio da ga ispita izvan roka kako bi stigao na vlastitu svadbu. "Takvi su bili dogovori s profesorima u moje vrijeme", podvukao je Mesić.

J.C.
Foto: Index

Pročitajte više