Mesić se osvećuje Mikšiću za laži u predizbornoj kampanji

“ON JE počasni konzul, vozi se s diplomatskim tablicama i laže da je predsjednik Republike dobio od Francuza vilu i misli da može ostati počasni konzul. Koja je to računica! I još kaže da se šalio.” - komentirao je Mesić izjave Borisa Mikšića u predizbornoj kampanji.

Na pitanje novinara Slobodne Dalmacije hoće li razriješiti Mikšića s mjesta počasnog konzula, koje mu je 1996. godine dodijelio Franjo Tuđman, Mesić je odgovorio da mora, pitajući se “gdje to ima da počasni konzul laže o predsjedniku države.”

Mesić je komentirao i uspjeh Borisa Mikšića na izborima. Kazao je kako su ljudi tražili nešto novo, pa su zato glasali za Mikšića, iako o njemu ne znaju ništa.

Aktualni predsjednik rekao je kako javnost ne zna da je Mikšić “dobar dio američkog sna ostvario u trgovini s Hrvatskom, u "Domovini" d.d. “

“Dok su se drugi borili za domovinu, on je trgovao s "Domovinom" d.d. On je u Hrvatskoj zaposlio pedeset ljudi, kao da je to neki uspjeh. No, da je izabran za predsjednika, odmah bi bio u sukobu interesa! “ - izjavio je Mesić za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte više