Metković: Pušteni osumnjičenici za podmetanje bombe pod automobil

U Županijskom sudu u Dubrovniku danas je potvrđeno da su iz jednomjesečna pritvora puštena trojica osumnjičenih za podmetanje eksplozivne naprave pod automobil obitelji Volarević u Metkoviću pošto je državno odvjetništvo odustalo od kaznenog progona.

Sudac Istražnog centra Županijskog suda u Dubrovniku Đorđo Benussi donio je rješenje kojim ukida pritvor Daliboru Jeliću Dadi (32) iz Slavonskog Broda te Mati Obšivaču (25) i Antoniju Bebiću (27) iz Metkovića, koji su bili u pritvoru Okružnog zatvora u Dubrovniku od 4. ožujka.

U obrazloženju rješenja kaže se da je Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću u početku travnja predložilo ukinuće pritvora jer je donesena odluka da se spomenuta trojica neće kazneno progoniti zbog kažnjivih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnim činom.

Jelić je bio osumnjičen za podmetanje eksplozivne naprave u Metkoviću noću od 24. na 25. siječnja ove godine pod automobil "golf" u vlasništvu Rebeke Volarević, supruge bivšeg sindikalnog povjerenika u tvrtki "Razvitk" Ivice Volarevića. Druga dvojica su bila osumnjičena da su Jeliću pomogli u nabavi materijala za izradbu eksplozivne naprave i pokazali mu automobil Rebeke Volarević.

Taj slučaj je, kako su u početku ožujka prenijeli mediji, Mate Obšivač bio povezao s metkovićkim gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom. Tvrdio je da je Gabrić njemu i Jeliću ponudio novac za tu "akciju", što je gradonačelnik Gabrić odlučno odmah odbacio. Mediji su prenijeli i tvrdnju Ivice Volarevića da je on u sukobu s Jambom jer je Jambo, kako je rekao, "opustošio" tvrtku "Razvitak".

(Hina) xhspa yjn

Pročitajte više