Migranti se obračunali noževima kod Plitvica, jedan se bori za život

Ilustracija: FAH

POLICIJA je u Lici pronašla šestero ilegalnih migranata, od kojih je četvero ozlijeđeno, priopćila je policijska uprava iz Gospića, a neslužbeno se doznaje da su se migranti međusobno ozlijedili u obračunu noževima.

Ravnateljica bolnice u Gospiću Sanda Čubelić potvrdila je Hini da su jučer zbrinuli trojicu migranata koji su se potukli i obračunali noževima te zadobili više porezotina, koje su im sašivene pa su otpušteni. Kako su rekli osoblju bolnice, dvojica su iz Afganistana, a jedan je Pakistanac.

Prema policijskom priopćenju, četvrti nađeni migrant teško je ozlijeđen te je prevezen i zadržan na liječenju u zadarskoj Općoj bolnici.

Incident par sati nakon što je Kolinda obišla to područje

Policijski službenici su prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Gornji Babin Potok u četvrtak navečer uhvatili jednog muškarca bez osobnih dokumenata i s vidljivim ozljedama na tijelu te ubrzo nakon toga u mjestu Rudopolje i šestoricu muškaraca bez osobnih dokumenata, od kojih su trojica imala vidljive ozljede na tijelu.

S obzirom na to da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku je utvrđivanje njihovog identiteta te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu i kriminalističko istraživanje, piše u priopćenju.

Sve se odigralo nekoliko sati nakon što su zelenu granicu s BiH između Karlovačke i Ličko-senjske županije, gdje migranti svakodnevno pokušavaju ući u EU, obišli predsjednica Republike, ministar unutarnjih poslova i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga s mnogobrojnim novinarima.

Pročitajte više