Mikšić: Mesić nema pojma o tehnologijama jer se to u Kumrovcu ne predaje

BIVŠI neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić rekao je danas da prihvaća, ali ne priznaje odluku Ustavnog suda kojom je odbijena njegova žalba na promatranje i zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova te da će naći načina da na međunarodnim sudovima dokaže da su predsjednički izbori bili nelegalni.

Na zadnjoj konfrenciji za novinare ispričao se ako je u noći proglašenja izbornih rezultata prejako reagirao, tvrdeći da je to bilo zbog stresa i razočarenja te da njegova usporedba Hrvatske s Ukrajinom nije uopće dobra.

Rekao je i da se odazvao pozivu predsjednika Stjepana Mesića i da je jučer podnio neopozivu ostavku na mjesto počasnog generalnog konzula Republike Hrvatske u St.Paulu u SAD-u, da će vratiti diplomatske registarske tablice s automobila.

Reagirajući na Mesićevu izjavu da računa na glasove njegovih glasača, rekao je "da su njegovi glasači preinteligentni da glasuju za Mesića. On njima obećava nekakve nove proizvodnje i nove tehnologije, a u stvari se nikada proizvodnjom nije bavio i nema pojma o tehnologijama jer to se u Kumrovcu ne predaje".

Svoje tvrdnje o izbornim nepravilnostima i osvojenih 20 posto glasova Mikšić temelji na podacima tzv. izlaznih anketa o rezultatima izbora koje su radile dvije agencije (Puls i GfK), a čitavu večer nakon zatvaranja birališta i nešto ranije prenosila HTV i Nova TV.

"Bio sam informiran kroz državne medije", rekao je Mikšić i ustvrdio da je iz pouzdanih izvora saznao da su svi glasački listići već uništeni i da ga zato ne čudi što je predsjednik DIP-a Ivica Crnić glasan.

Provjerom u DIP-u Hini je rečeno da je Mikšićeva tvrdnja neistinita jer se oni čuvaju u gradskim, odnosno općinskim izbornim povjerenstvima. DIP je podsjetio da su svi Mikšićevi prigovori odbijeni jer ni za jednu svoju tvrdnju, pa tako ni za ovu, nije pružio dokaze.

Pročitajte više