Milan Đukić predstavio izborni program SNS-a na HTV-u

Predsjednik Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić večeras je na HTVu, predstavljajući izborni program stranke, pozvao srpsku manjinu u Hrvatskoj da glasuje za SNS koji joj, tvrdi, jedini može osigurati sigurnost i slobodu.

SNS će se, istaknuo je Đukić, i dalje zalagati za očuvanje duhovnih i materijalnih vrijednosti srpskog naroda u Hrvatskoj i neće odustati od izgradnje građanskog suvereniteta i etničke jednakosti.

Kao ciljeve stranke naveo je povrat otuđene srpske imovine, jednakost u pravu na rad, dosljednu primjenu Zakona o oprostu, osiguranje prava na integraciju Srba u građansko društvo kako bi, tvrdi, bili ravnopravni i mogli sami odlučivati o svojoj budućnosti.

"U građanskoj državi vrijednost svakog građanina gleda se kroz vrijednost čovjeka, a ne etničku pripadnost", naglasio je Đukić, rekavši kako su glavni politički instrumenti SNS-a istina i argumenti.

"Mnogi ne vole takvu našu politiku, ali jedino se pred njom ništa ne može sakriti", rekao je.

Govoreći o aktualnom stanju Srba u Hrvatskoj, Đukić je kazao da je srpska manjina još uvijek diskriminirana od državne politike, posebno jer se ništa ne čini u povratu njihove imovine i ravnopravnom uključivanju u društvo.

(Hina) tr/ibob ln

Pročitajte više