Tinejdžerica i muškarac potukli se u Slavoniji pa na mopedu skupa bježali policiji

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Policija je izvijestila o incidentu koji se dogodio u subotu u Slavonskom Brodu u 23:40 sati. Policijski službenici su prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti moped koji je nastavio vožnju ulicom Augusta Šenoe u suprotnom smjeru te je ignorirao policijske službenike, a koji su ga ubrzo zaustavili.

Utvrđeno je da je mopedom upravljao 39-godišnjak, dok se s njim na mopedu nalazila 19-godišnjakinja koja prilikom vožnje nije koristila zaštitnu kacigu na glavi. Policijski službenici su na obadvije osobe uočili ozljede i hematome na glavi te kod ženske osobe ozljede na rukama, priopćila je PU brodsko-posavska.

39-godišnjak je bio mrtav pijan, a našli su mu i travu

Prilikom postupanja policije, 39-godišnjak je narušavao javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika te se pokušao udaljiti trčeći, no policijski službenici su ga sustigli, uhitili i priveli u policijsku postaju. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2.76 promila.

Policijski službenici su pozvali djelatnike Hitne medicinske pomoći koji su ozlijeđenog prevezli na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskog Brodu, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Nadalje, kod 39-godišnjaka je pronađeno i oduzeto 1.86 grama droge marihuane.

Tinejdžerica je fizički napala 39-godišnjaka u kafiću, i ona je bila pijana

Također je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je istoga dana između 21 i 23.40 sati, u ugostiteljskom objektu 19-godišnjakinja tjelesno napala 39-godišnjaka, zadavši mu više udaraca u predjelu glave, te je na istoga bacila pepeljaru, a potom su se mopedom odvezli s mjesta događaja (do uočavanja policijskih službenika).  

Alkotestom je u organizmu 19-godišnjakinje očitana koncentracija alkohola od 1,83 promila, koju su također pregledali djelatnici Hitne medicinske pomoći i sastavili liječničku dokumentaciju.

"Policijski službenici protiv 39-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Djevojci su uručeni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici te protiv iste policijski službenici podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda", priopćila je PU brodsko-posavska.
 
 

Pročitajte više