Milanović: Dvojica generala u Haagu sada plaćaju tuđi dug

ZORAN MILANOVIĆ je danas ponovio svoju jučerašnju tezu da ovakve presude generalima ne bi bilo da je Hrvatska te stvari riješila na pravi način.

"Hrvatska je vodila obrambeni rat i u tom obrambenom ratu je bilo i loših stvari. Bilo je stvari koje nam nisu na ponos, bilo je ubojstava, bilo je zločina. Nezahvalno je to mjeriti. Hrvatska to nije riješila na pravi način i tu nije prošla test zrelosti. Sada dvojica generala u Haagu plaćaju tuđi dug", kazao je Milanović u Bjelovaru te dodao kako smo "imali pravo oslobađati svoju zemlju do svojih granica protiv pobunjenika koji nisu priznavali hrvatsku vlast".

"Moramo dati šansu Europi"


Smatra kako je ova presuda veliki test za Hrvatsku koji velika većina građana uspješno polaže, jer pokazujemo zrelost, strpljenje i odgovornost. Poručio je da se protiv presuda treba boriti legalnim sredstvima te dodao da su sada Hrvatska i njezini građani zaslužili da se konačno završe pregovori, jer su u teškim trenucima pokazali veliku dozu zrelosti, sposobnosti i strpljenja.

Građanima poručuju da moraju vjerovati u Europsku uniju, jer članstvo u njoj ima smisla. "Ne smijemo se zatvarati u sebe, moramo dati šansu Europi jer samo tako možemo opstati", kazao je Milanović i dodao da je važno da građani ne izađu na referendum oko ulaska u EU ogorčeni na Uniju i bez slike kamo idu.

Pročitajte više