Milanović o helikopterima koje smo donirali Ukrajini: Treba ih se polako rješavati

Foto: FaH

HELIKOPTERI koje je Hrvatska donirala Ukrajini uskoro bi trebali biti isporučeni, a predsjednik Zoran Milanović rekao je danas novinarima da ti helikopteri "nisu perspektivni" i da ih se "treba rješavati" jer Hrvatska nema više uvjeta za njihovo održavanje. 

Hrvatska Ukrajini donira 14 transportnih helikoptera, od čega dvanaest modela MI 8 MTV-1 i dva modela MI 8 T. Ministar obrane Mario Banožić rekao je u srijedu u Odesi kako očekuje da će ti helikopteri uskoro stići u Ukrajinu. 

 

"Ti helikopteri ionako nisu perspektivni"

Milanović je rekao da je to odlučeno na vladi. "Ti helikopteri ionako nisu perspektivni, mi ih ne bismo imali uvjeta ni računice više održavati jer imamo dosta tih helikoptera i tog se treba polako rješavati", rekao je predsjednik države. 

Hrvatska i američka vlada dogovorile su potporu Hrvatskoj kroz program financiranja stranih oružanih snaga u iznosu od 140 milijuna dolara, rekao je premijer Andrej Plenković u uvodnom dijelu današnje sjednice vlade. Ta sredstva će, između ostalog, biti utrošena za nabavu helikoptera Black Hawk. 

"Kad HDZ govori o novcu, ne da dvojim, nego se hvatam za kundak"

"A ovo s Amerikancima, živi bili pa vidjeli. Kad je novac u pitanju, kad HDZ govori, ne da dvojim, nego se hvatam za kundak", komentirao je predsjednik. 

"Ako je to tako, dobro je. S obzirom na to da smo uspjeli prije godinu dana skoro ostati bez onih Bradleyja koje su nam nudili besplatno, i na kraju kao da i jesu besplatni, vidimo da su itekako korisni u Ukrajini", odgovorio je Milanović na pitanje novinara da komentira tajming vijesti o skoroj hrvatskoj isporuci helikoptera Ukrajini i američkoj potpori Hrvatskoj od 140 milijuna dolara. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više