Milevina majka nakon kćerine operacije u Zagrebu: Prošlo je dobro, sretna sam...

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Majka 26-godišnje Mileve Simetić Saliji iz Istre koja boluje od primarne hiperoksalurije ispričala je za Index kako se osjeća njezina kći nakon uspješne operacije u zagrebačkoj bolnici.

Djevojka iz Vintijana pored Pule ima uništene bubrege jer joj jetra proizvodi oksalate, a oni sada napadaju i ostatak organizma. Zbog toga 26-godišnja Mileva teži 40 kilograma, jedva hoda te svaki dan provodi šest sati na dijalizi. Index je o Milevi pisao tijekom srpnja kada je imala borbu s birokracijom kako bi se mogla liječiti u Hrvatskoj.

Nakon objave članaka, Mileva je dobila državljanstvo i mogućnost liječenja. Milevina mama Snežana Simetić Dragičević izvijestila nas je da je djevojka dobro nakon operacije i da se oporavlja.

Više o Milevinom slučaju možete pročitati ovdje.

Milevina mama: Ne mogu opisati sreću i osjećaj kada pomisliš da će tvoje dijete biti sretno

"Sada smo došli do nje, nismo mogli ući, malo smo je vidjeli kroz staklo jer je izolirana zbog infekcija i virusa, ali obaviješteni smo da je sve prošlo dobro. Sad se mora oporavljati i pod nadzorom je doktora. Ostat će na intenzivnoj još 4-5 dana ako bude sve kako treba", rekla je Milevina majka za Index.

Ispričala je da je jako sretna te otkrila da je ovo isto već prošla i sa sinom. "Ne mogu opisati sreću... Ovo sam isto prošla sa sinom, Milevinim mlađim bratom i ne mogu objasniti kakav je osjećaj kada pomisliš da će tvoje dijete biti sretno i nasmijano.

Samo se mogu zahvaliti bogu i doktorima koji su to stvarno odradili. Velika je to stvar i hvala svima koji su bili uz Milevu i koji su je podržali u ovoj borbi", kazala nam je Simetić Dragičević.

Pročitajte više