Milinović: Orešković je neodgovoran i mora otići, novi premijer bi trebao biti Karamarko

Foto: FAH

"PREMIJER je promovirao krizne situacije u Vladi još od nepotpisivanja smjene Lozančića i odbijanja stava potpredsjednika Vlade zaduženog za nacionalnu sigurnost. Za Hrvatsku bi bilo najbolje da opstane vlada HDZ-a i Mosta, ali premijer se jučer ponio neodgovorno. Da sam na njegovom mjestu podnio bih ostavku.

Napuštanje zgrade vlade pet minuta prije sjednice je neodgovorno i pokazuje da vlada ne funkcionira. Najbolje rješenje bi bilo da opstane ova koalicija Mosta i HDZ-a, ali čak i ako se ne izglasa nepovjerenje Tomislavu Karamarku morat ćemo redefinirati suradnju.

Mene je ponekad sram pred ljudima kako se ponaša ova vlada. Po mome nova vlada isključuje Tihomira Oreškovića i premijer bi trebao biti Karamarko. To je moj stav", kazao je HDZ-ov Darko Milinović u Saboru.

"Pitali su me je li to stav HDZ-a. To je moj osobni stav, jednog od članova Predsjedništva i za to ću se zauzimati na Predsjedništvu. Sve ukazuje ili na novo preslagivanje, gdje premijer mora biti Tomislav Karamarko, ili novi izbori", rekao je Milinović.

Milinović Karamarka otvoreno nazivao trostrukim izdajnikom

Darko Milinović u subotu je na Saboru HDZ-a izabran u Predsjedništvo HDZ-a čime se vratio u vrh stranke nakon nekoliko godina izbivanja. Od tada, Milinović na sva zvona hvali i brani Tomislava Karamarka što ne bi bilo nimalo čudno da prije samo četiri godine, za vrijeme unutarstranačkih izbora u HDZ-u, bivši ministar Karamarka nije nazvao trostrukim izdajnikom HDZ-a.

"Tomislav Karamarko omogućio je kriminalizaciju HDZ-a i to smatra mnogobrojno članstvo. Za njega je istina prljava kampanja, a za mene je istina je ono što traže članovi HDZ-a i javnost. Karamarko je izvršio tri udara na HDZ. Prvi je izdaja HDZ-a sa Manolićem, drugi je izdaja HDZ-a sa Mesićem, a treći, možda najbitniji, godinama niti jedna krađa i afera nije otkrivena dok međunarodna zajednica to nije ultimativno zatražila. Zašto, kao što je sam rekao, si hapsio gotovo isključio članove HDZ-a?", prozivao je Milinović Karamarka.

"Nakon svega on želi biti na čelu HDZ-a, neće ići", rekao je Milinović tada.

Pročitajte više