Miloševićeva supruga prodaje imovinu u Srbiji i seli u Haag

OBITELJ Slobodana Miloševića će prodati svoju imovinu u Srbiji i kupiti stan u Den Haagu kako bi bila bliže bivšem jugoslavenskom predsjedniku kojem se sudi na Međunarodnom sudu za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.

Sve kuće u vlasništvu Miloševićevih su lijepo uređene, imaju podno grijanje, velike vrtove i dobro pokrivenu mrežu video nadzora.

Miloševićev sin Marko sa svojom suprugom Milicom i sinom Markom još i danas živi u jednoj od spomenutih kuća. Objekt se nalazi u Požarevcu, a i ta bi se kuća uskoro mogla naći na prodaji.

Nitko od ostalih članova obitelji Milošević više ne živi u Srbiji. Prema izvoru bliskom obitelji, "duga razdvojenost svima je jako teška", doznaje The Independent.

Sudski proces tijekom kojeg Milošević odgovara na optužbe za genocid, ratne i zločine protiv čovječnosti počeo je u veljači 2002., ali je prekidan u više navrata zbog Miloševićevih problema sa zdravljem.

Slobodan Milošević danas slavi 64. rođendan, a sa suprugom Mirom Marković u braku je 40 godina. Milošević i Marković posjeduju 5 kuća u Srbiji, dvije u Beogradu i 3 u njegovom rodnom gradu Požarevcu.

Vrijednost njegove imovine u Beogradu je procijenjena na najmanje 3 milijuna eura, a kuće u Požarevcu na ukupno 1,2 miljuna eura, piše The Independent.

Pročitajte više