Ministar Primorac pokrenuo program Radija 5+

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj Osnovnoj školi Josipa Račića pokrenuo je emitiranje programa Radija 5+, prve hrvatske školske internet radiopostaje, koja se može slušati na www.radio5plus.hr.

Pokretanjem Radija 5+ mediji u Hrvatskoj dobili su konkurenciju, poručio je ministar Primorac. To je odlična stvar, ne samo glede medijske kulture, već i informatičkih znanja i odgovornosti učenika.

Najavio je i kako će se uskoro moći pokrenuti i videolink, što će, po njegovim riječima, biti iskorak u razvoju vizualnih medija.

Ovo je jedinstven europski model, a pomoći ću da zaživi i u drugim hrvatskim školama, rekao je Primorac, dodavši da će hrvatsko školstvo do 2010. biti najbolje u ovom dijelu Europe.

Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac rekla je kako danas za emitiranje radija više nije potrebna frekvencija. Internet omogućava emitiranje po cijelom svijetu, pa će se tako i Radio5+ moći svugdje slušati, a upravo je to nova dimenzija tehnologije, rekla je Holjevac.

Voditelj projekta Dario Kolobašić najavio je da će se program Radija 5+ emitirati 24 sata dnevno, u četiri termina po šest sati, a do ljeta bi trebala biti pokrenuta i školska internet televizija.

Projekt je ostvaren u suradnji s CARNetom, Udrugom 5+ i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više