Ministar Tolušić na Rabu: Vide se pozitivni pomaci vezano za projekte EU

Foto: Hina

MINISTAR regionalnog razvoja i fondova Europske unije u tehničkoj Vladi Tomislav Tolušić je na sastanku s čelnicima Raba i Lopara rekao kako Rab dosad nije ima mnogo EU projekata, ali da se od ove godine vide pomaci te poručio kako su za takve projekte vrata ministarstva uvijek otvorena.

"Taj bi otok trebao iskoristiti EU sredstva za gospodarski i turistički razvoj", rekao je ministar u razgovoru s rapskim gradonačelnikom Nikolom Grgurićem i načelnikom općine Lopar Alenom Andreškićem.

Osim što su Tolušiću predstavljeni projekti koji su u provedbi ili spremni za financiranje bespovratnim sredstvima iz fondova EU, u rapskoj Gradskoj vijećnici razgovaralo se i o projektima aglomeracije Grada Raba, izgradnji doma zdravlja, obnovi kulturne baštine i o projektima energetski učinkovite javne rasvjete.

Ministar Tolušić poručio je kako Ministarstvo aktivno radi na ravnomjernom razvoju svih krajeva Hrvatske, a pri tom posebnu pažnju posvećuje otocima i slabije razvijenim krajevima države.

"Iako Rab nije imao mnogo EU projekata, ove godine se vide veliki pomaci. Očekujem da će se brzo nadoknaditi propušteno i iskoristiti što više EU sredstava za gospodarski i turistički razvoj otoka, a vrata Ministarstva uvijek su otvorena za suradnju", rekao je je Tolušić.

U općini Lopar Tolušiću je prezentiran projekt ovogodišnjeg Programa razvoja otoka "Izgradnja športske dvorane u Loparu" ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna čiji je završetak planiran za tri godine, priopćilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Pročitajte više