MINISTAR VUKELIĆ POSJETIO BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU

Na poziv saborske zastupnice Đurđe Adlešić ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić posjetio je danas Bjelovarskobilogorsku županiju što je prvi u nizu posjeta tog ministra tijekom kojih će se upoznati s gospodarskim stanjem u županijama.

Stvaranje preduvjeta za razvoj poduzetništva, uređenje poslovne i slobodne zone te otvaranje poduzetničkog inkubatora u Bjelovaru u sklopu gradske tvrtke "Poslovni park" najvažniji su razvojni projekti predstavljeni ministru Vukeliću.

U razgovoru s gospodarstvenicima čuli su se prijedlozi za promjenu stečajnog zakona, zakona o javnom nadmetanju te trgovini. Poduzetnici su se žalili i na neravnopravan položaj u odnosu na javna poduzeća, na preskupe energente, račune na crno, uvoz i stranu konkurenciju te kompliciranu državnu administraciju koja koči razvojne planove.

Ministar Vukelić nije se složio s razmišljanjima da zbog dugova i drugih obveza države neće biti novih olakšica za poduzetnike te je napomenuo da stručni tim njegova ministarstva već radi na tome. Istaknuo je da je jedan od prvih projekata u cilju gospodarskog rasta povezivanje malih i velikih poduzetnika.

U Velikim Zdencima ministar je posjetio prehrambenu industriju "Zdenku" koja zapošljava oko 450 radnika i ima više od dvije tisuće kooperanata za proizvodnju mlijeka. Dugovi "Zdenke" već su više godina višestruko veći od temeljnog kapitala tvrtke te joj prijeti stečaj pa se razgovaralo o njezinoj mogućoj konsolidaciji.

Zajedno sa suradnicima Vukelić je posjetio i Daruvar gdje je razgovarao s tamošnjim gospodarstvenicima, a u Siraču pokraj Daruvara posjetio je tvrtku "Kamen", najvećeg proizvođača vapna u Hrvatskoj, koja gradi novu, treću peć za proizvodnju vapna kako bi povećala izvoz.

(Hina) skap dd

Pročitajte više