MINISTAR VUKELIĆ PRIMIO KINESKOG VELEPOSLANIKA



Na sastanku se razgovaralo o posjetu ministra Branka Vukelića Kini od 8. do 12 studenoga te je izražena nada kako će posjet hrvatskog izaslanstva pridonijeti poboljšanju gospodarskih odnosa između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.

Ministar Vukelić i veleposlanik Wu Zhenglong istaknuli su kako se posljednjih godina gospodarski odnosi između dvije zemlje razvijaju vrlo brzo te da ima puno prostora za jačanje gospodarske suradnje.

Zaključeno je kako se posjet Kini treba iskoristiti za upoznavanje hrvatskih gospodarstvenika s kineskim tržištem kako bi se mogao u budućnosti definirati prostor za nazočnost hrvatskih proizvoda na kineskom tržištu.

"Kina je veliko tržište i ima potencijala, a samim time ima prostora za nazočnost hrvatskih roba i usluga na kineskom tržištu", istaknuo je ministar Vukelić.

Tijekom posjeta Kini od 8. do 12. studenoga, ministar Vukelić obići će Peking, Šangaj i Hong Kong, te će održati više sastanka s visokim kineskim dužnosnicima i predstavnicima gospodarskih institucija.

Također će se tijekom posjeta održati VIII. sjednica Mješovitoga hrvatsko-kineskog odbora za trgovinu i gospodarsku suradnju. U izaslanstvu će, uz predstavnike Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, biti i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, HBOR-a, HGK-a; Hrvatskih izvoznika, Hrvatske udruge poslodavaca i Lučke uprave Rijeka, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ysb

Pročitajte više