Ministarstvo prosvjete i HT surađuju na projektu internetizacije školstva

U SKLOPU projekta internetizacije hrvatskog školstva, koji bi trebao omogućiti učenicima i nastavnicima u svim hrvatskim školama svakodnevni pristup Internetu, danas je u potpisano Pismo namjere Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog telekoma (HT).

U današnjem priopćenju Ministarstva prosvjete ističe se da je svrha projekta obrazovanje svih učenika i nastavnika za rad na računalu i služenje Internetom, a kako bi se sve škole opremilo informatičkim učionicama i računalima, nužna je suradnja s vodećim hrvatskim tvrtkama, među kojim je prvi uključen Hrvatski telekom.

HT je počeo suradnju s Ministarstvom godine 2001., te je od tada donirao 1000 računala, u sve osnovne i srednje škole uveo ISDN priključak i darovao određeni broj besplatnih sati pristupa Internetu.

Današnjim potpisom HT će nastaviti započeti proces informatičkog opremanja hrvatskih škola.

Ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar izjavio je nakon potpisivanja pisma da je informatizacije školstva "nužan preduvjet za ubrzavanje internatizacije cijelog društva i osiguravanja veće konkurentnosti hrvatskog gospodarstva".

Pozvao je i druge tvrtke da se priključe provedbi projekta koji je, kako ističe, "važan za uspješno uključivanje Hrvatske i njezinih građana u aktualne europske i svjetske trendove".

Pročitajte više