Ministarstvo: Razredbeni rokovi u nadležnosti Rektorskoga zbora

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa priopćilo je danas kako nije nadležno za određivanje rokova razredbenih ispita na fakultetima, već je to u nadležnosti Hrvatskoga rektorskog zbora, čelnoga tijela hrvatskih sveučilišta. L

Rektorski zbor visokih učilišta na sjednici 18. siječnja u Osijeku zauzeo se da se razredbeni postupci na visokoškolskim ustanovama umjesto u ljeto, ubuduće održavaju u jesen, a zaključci o toj promjeni prihvatit će se na sjednici 8. veljače.

Poštujući autonomno pravo Hrvatskog rektorskog zbora da u skladu sa svojim ovlastima regulira i to pitanje, Ministarstvo je u današnjem priopćenju upozorilo na potrebu krajnje pažljivog odlučivanja.

Drži kako pri donošenju konačne odluke valja ponajprije voditi računa o okolnostima u kojima žive i rade maturanti, budući studenti i njhovi roditelji.

To je posebno važno stoga što Rektorski zbor tu odluku donosi u razmjerno kratkom vremenu, a što dodatno otežava privikavanje budućih studenata i čitavog sustava visokog obrazovanja na nove uvjete, odnosno, moguće promjene datuma razredbenih ispita na hrvatskim sveučilištima, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xmb ymc

Pročitajte više