Ministrica Antičević u Engleskoj na konferenciji o korupciji

ULOGA vlade i parlamenta u borbi protiv korupcije u centralnoj i istočnoj Europi središnja je tema konferencije Wilton Park koja se od ponedjeljka do četvrtka održava u britanskom mjestu Steyningu, priopćilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

Konferencija se održava na ministarskoj razini - hrvatsko izaslanstvo predvodi ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović - a tematski predstavlja nastavak konferencije koja se na istu temu održala 25. studenoga prošle godine u Londonu i završila prihvaćanjem Londonske deklaracije.

Prema priopćenju, ministrica je u srijedu sudionicima konferencije održala predavanje pod nazivom: ´Borba protiv korupcije i organiziranog kriminala u Republici Hrvatskoj´.

Stavljanjem na dnevni red korupcije u društvu, konferencija Wilton Park nastavlja s ciljem da se taj krupni društveni problem u zemljama srednje i istočne Europe potencira i njegovo iskorjenjivanje drži stalno otvorenom zadaćom, dok Velika Britanija u okviru zemalja Europske unije nastoji preuzeti vodeću ulogu u toj mukotrpnoj borbi, kaže se u priopćenju ministarstva.

Pročitajte više