Ministrica Grabar-Kitarović na konferenciji "Komuniciranje Europe"

Hrvatska ministrica europskih integracija Kolinda GrabarKitarović sudjeluje, na poziv irskog državnog ministra za europske poslove Dicka Rochea, na konferenciji "Komuniciranje Europe", koja se održava od 6. do 8. travnja u irskom gradu Wicklowu, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva europskih integracija.

Konferencija je okupila ministre europskih integracija država članica EU-a, pristupajućih država, država kandidatkinja i država uključenih u proces stabilizacije i pridruživanja.

Tema konferencije je postizanje bolje komunikacije između građana i institucija EU-a, odnosno pronalaženje načina na koji će se javnost uključiti u proces europskih integracija.

Otvarajući konferenciju Roche je naglasio da EU mora razviti inovativniji pristup komuniciranja s građanima.

Uz ministre europskih integracija na konferenciji sudjeluju i predsjednik Europskog parlamenta Pat Cox te povjerenik Europske komisije Antonio Vitorino.

Grabar-Kitarović susrela se na marginama konferencije s nizom ministara, domaćinom konferencije Dickom Rocheom i Patom Coxom.

U srijedu ujutro održan je okrugli stol na temu Zapadnog Balkana. "Na sastanku je razvijen dijalog između zemalja iz regije, što je svakako jedan od značajnih faktora stabilizacije regije. Na sastanku je bilo riječi i o odnosu Hrvatske i EU, na kojem smo ohrabreni u nakani da nastavimo na dobrom putu", rekla je Grabar-Kitarović.

(Hina) xpp/xbis ydj

Pročitajte više