Ministrica Matulović-Dropulić Međimurje ocijenila komunalno jednom od najuređenijih sredina

MINISTRICA zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina MatulovićDropulić posjetila je danas Međimurje kako bi se upoznala sa stanjem komunalne infrastrukture u najsjevernijoj hrvatskoj županiji, a nakon razgovora sa županom Brankom Levačićem, zamjenikom Josipom Posavcem i čakovečkim gradonačelnikom Brankom Šalamonom ocijenila je Međimurje jednom od najuređenijih sredina u Hrvatskoj.

Pohvalila je što su gotovo sve općine i gradovi u Međimurskoj županiji krenuli s izradom prostornih planova.

U vezi s Programom poticane stanogradnje ministrica je izjavila kako je "definitivno da će se taj program nastaviti"

Što se tiče kazni za pravne osobe koje otpad odlažu na divlje deponije, ministrica je ocijenila da su te kazne male i smiješne, te je rekla da će se to pokušati izmijeniti novim zakonom.

U Međimurju je još uvijek izražen problem komunalnog uređenja romskih naselja pa ćemo u tu svrhu iz državnog proračuna također izdvojiti znatna novčana sredstva, naglasila je u susretu s novinarima ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

U njezinu društvu tijekom obilaska odlagališta otpada u Međimurju bili su gradonačelnik Čakovca Šalamon i župan Levačić sa suradnicima.

Pročitajte više