Mirjana Marković nije dobila vizu za posjet Slobodanu Miloševiću

BIVŠEG predsjednika Srbije i SR Jugoslavije, haškog optuženika Slobodana Miloševića neće u subotu, 20. kolovoza na njegov 64. rođendan, posjetiti supruga Mirjana Marković i sin Marko Milošević, piše beogradska "Politika" od petka.

Izvor blizak Miloševiću kazao je da Mirjana Marković još nije dobila vizu za posjet suprugu u Scheveningenu.

Beogradski mediji proteklih su dana najavljivali mogućnost da Mirjana Marković i Marko Milošević posjete Slobodana Miloševića, s obzirom na to da su nedavno povučene tjeralice protiv njih dvoje.

Tjeralica protiv Mirjane Marković, optužene za poticanje na nezakonitu dodjelu stana dadilji njezina unuka, povučena je nakon što je njezin odvjetnik usmeno obećao da će se ona pojaviti pred sudom u Beogradu u rujnu ove godine, dok je protiv Marka Miloševića optužnicu za napad na jednog člana pokreta "Otpor" u Požarevcu početkom 2000. godine, povukao požarevački okružni javni tužitelj.

Mirjana Marković napustila je zemlju u veljači 2003. godine, a njezin sin Marko Milošević iz Srbije je otišao odmah nakon pada Slobodana Miloševića s vlasti 5. listopada 2000. godine. Oboje se, prema tvrdnjama srbijanskih medija, nalaze u Rusiji.

Pročitajte više