Miro Pivac po treći put osuđen za heroin i kokain: "Past će i ova presuda"

MIRO PIVAC, zvani Miro Vlaj, osuđen je danas po treći put za 150 grama heroina i 30 grama kokaina, s kojim je koncem 1998. godine uhvaćen danas pokojni Željko Tomić Kijo.

Bio u Italiji kad su ga policajci vidjeli kraj automobila s drogom?

Teretili su ih za udrugu, no pred objavu tužilaštvo se odlučilo za slabiju kvalifikaciju pa je Pivac osuđen za držanje droge radi prodaje. Sutkinja Ivona Rupić "odrezala" mu je dvije godine i četiri mjeseca zatvora, taman koliko je odležao u pritvoru nakon uhićenja.

"Nažalost", komentirao je konstataciju sutkinje Rupić. Pivac je uvjeren i da će ova presuda pasti, kao što su pale i prethodne dvije Slavka Lozine. Naime, Pivca terete policajci koji su ga vidjeli kod Fiata u kojem je nađena droga, a on maše putovnicom iz koje se vidi da je tih dana bio u - Italiji.

Pomilovao ga Tuđman

Kiju su pak uhvatili kod automobila s drogom i on je na suđenju sve preuzeo na sebe. Lozina je osudio i Pivca, među ostalim i zato jer je u njegovoj garaži nađen Tomićev kupoprodajni ugovor za automobil, koji je poslužio kao spremište droge. Kijo je početkom 2003. godine nađen mrtav na ušću Jadra u Solinu, dan uoči odluke da se slučaj vrati na ponovno suđenje. Zabo je sam sebi nož u srce.

Pivac je pak 90-ih uhvaćen s kilogramom heroina. Osuđen je na četiri godine zatvora, no nakon par mjeseci služenja pomilovao ga je Franjo Tuđman. U tijeku je suđenje braći Ahmeti i Svalina za dilanje heroina te bacanja eksplozivne naprave pred Pivčev kafić Maniu. Uskok tvrdi da su tako plašili konkurenciju, Pivac kaže da eksploziv nije bio njemu namijenjen.

Pročitajte više