Miroslav Tuđman i Branimir Glavaš na ručku raspravljali o politici

SVE DOK presuda Branimiru Glavašu ne postane pravomoćna, nema uvjeta da mu se ukine zastupnička plaća od čak 26 tisuća kuna mjesečno, zahvaljujući kojoj unatoč bijegu od hrvatskog pravosuđa u BiH može živjeti kao bubreg u loju.

Glavaš je naime u Drinovačkim Bovanima, rodnom mjestu svojih roditelja, kupio zemljište i sprema se izgraditi kuću u svojoj "drugoj domovini". Državljanstvo BiH, za kojeg su bosanskohercegovačke vlasti zbog čestih upita već pet puta potvrdile da je pravovaljano, jamči mu da neće biti izručen hrvatskom pravosuđu.

U Glavaševu zastupničku plaću, prema pisanju Jutarnjeg lista, uredno je uključen i dodatak koji mu pripada za funkciju predsjednika Kluba zastupnika HDSSB-a, iako u stvarnosti taj klub nakon Glavaševog bijega više ne postoji. Naime, za postojanje zastupničkog kluba potrebna bar tri zastupnika, a boje HDSSB-a trenutno brane samo Ivan Drmić i Boro Grubišić.

Razgovori ugodni Miroslava Tuđmana i Branimira Glavaša

Branimir Glavaš danas se u Ljubuškom družio s Miroslavom Tuđmanom. Sin pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, osim na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, predaje i na Sveučilištu u Mostaru pa je nakon završetka nastave iskoristio priliku da "skokne" do Ljubuškog i posjeti svog prijatelja Glavaša. Tuđman se s nepravomoćno osuđenim ratnim zločincem družio na ručku na kojem su navodno raspravljali o političkoj situaciji u Hrvatskoj, Sanaderovoj ostavci i predstojećim predsjedničkim izborima na kojima će Miroslav Tuđman biti jedan od kandidata.

Pročitajte više