Mlinarićevo srce bolesno za Ministarstvo, ali ne i za uzbudljive utakmice HNL-a

IAKO već neko vrijeme ne može obavljati funkciju ministra unutarnjih poslova zbog problema sa srcem, Mlinarića to nije spriječilo da u VIP loži zdušno navija za Varteks na utakmici protiv Rijeke. Unatoč tome što se, prema preporuci liječnika, ne smije uzbuđivati.

Ministru je liječničkim pregledom utvrđeno da je bio u predinfarktnom stanju pa je morao na kraći odmor. Umjesto bolnice, odabrao je kućno okruženje. Veoma opušten bio je i na utakmici Varteksa i Rijeke gdje je, kako pišu 24sata, veselo pocupkivao i zdušno navijao. Kada je Varteks postigao gol, skočio je iz stolice, zapljeskao rukama i zapjevao. "Ja sam Varaždinec, Varaždinec, domovine sin...".

Srce mu nije otkazalo ni nakon poraza Varteksa, a da ministar ipak ima jako srce govori činjenica da je još uvijek živ i, više manje, zdrav nakon niza katastrofa svog ministarstva - od lošeg osiguranja rukometne utakmice između Zagreba i Partizana, neprofesionalnosti operatera 92 prema 21-godišnjoj žrtvi otmice i silovanja, do činjenice da je bivši policajac (otpušten zbog PTSP-a) iz sisačke PU legalnim oružjem ubio tri žene.

Tako se čini da, više od zdravlja, treba voditi računa o sigurnosti, odnosno nesigurnosti njegove stolice. Jer, premijer Sanader je prvo izjavio kako je ministar jako bolestan pa će morati podnijeti ostavku, a onda je to povukao izjavama kako "slučaj Mlinarić" uopće ne postoji.

Čini se da je procijenio da taj potez neće biti potreban uoči luksemburških pregovora te da će i bez toga imati dovoljno argumenata koji će pokazati da dovoljno radi na realizaciji haških zahtjeva.

Smjena Vulame, najave smjena niza drugih policajaca i šest točaka, Sanadera su za sada zadovoljile. Ostaje činjenica da ipak i dalje ima asa u rukavu. Jer, ako zatreba nova žrtva, Mlinarić je uvijek tu. Ako ne u ministarstvu, onda na utakmici.

Pročitajte više